Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Film - Nothing to Express

*


"...σχεδόν βωβό (δεν υπάρχει διάλογος ούτε ακούγεται μουσική με εξαίρεση ένα «Σσσς!») «Film» που γύρισε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Αλαν Σνάιντερ το 1965, σε σενάριο του Σάμιουελ Μπέκετ με πρωταγωνιστή τον Μπάστερ Κήτον στο ρόλο του «Ο». Στην ανεπανάληπτη αυτή ταινία - βασισμένη στην αρχή του εμπειριστή του 18ου αιώνα Επισκόπου Μπέρκλεϊ «Υπάρχω σημαίνει γίνομαι αντιληπτός» - ο κορυφαίος Αμερικανός κωμικός του βωβού σινεμά προσπαθεί να ξεφύγει από μια κάμερα-μάτι που τον παρακολουθεί διαρκώς."

__________________________________________
Μεταφορτώθηκε από το χρήστη

The expression that there is nothing to express, nothing with which to express, nothing from which to express, no power to express, no desire to express, together with the obligation to express.

Η έκφραση ότι δεν υπάρχει τίποτα να εκφράσω, τίποτα με το οποίο να μπορώ να εκφραστώ, τίποτα από το οποίο να μπορώ να εκφραστώ, καμία δύναμη να εκφραστώ, καμία επιθυμία να εκφραστώ, μαζί με την υποχρέωση να εκφραστώ.

- Τρεις Διάλογοι από τον Samuel Beckett και τον Georges Duthuit 1949 – Το video είναι απόσπασμα  από το ντοκιμαντέρ του 1994  Waiting For Beckett.

__________________________________________Buster Keaton - Samuel Beckett


Buster Keaton on the set of Film (1965) Samuel Beckett standing in background


Buster Keaton and Samuel Beckett on the set of Film


Director Alan Schneider discusses working with Samuel Beckett on the set of Film in New York


Samuel Beckett and American publisher Barney Rosset on the set of Film


Buster Keaton on the set of Film*

2 σχόλια:

  1. πολύ ενδιαφέρουσα η σύζευξη όπως την λες... και οι φωτογραφίες... αποκαλυπτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ’ ευχαριστώ και πάλι Νημερτή. Την είπα σύζευξη, γιατί ίσως είχα στο νου μου το «ίσως», που είναι σύζευξη του «ναι» και του «όχι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή